DIMITRI’S AMSTERDAM

“Goede en eerlijke gerechten, geïnspireerd door smaken uit de Arabische en Mediterraanse keuken.”

Ooit was Dimitri een reiziger. Oud geworden met de wijsheden van de wereld. Na jaren van reizen over de wereld keert hij als een verrijkt mens terug naar Amsterdam Oost om zijn verhalen en smaken die hij over de hele wereld heeft verzameld mee te brengen naar zijn vertrouwde plek in Amsterdam. Binnen deze kleurrijke en centrale plek vind je een smeltkroes van mensen die vertrouwd zijn met onze gerechten en levensstijl. Dimitri’s is een plek waar je wil zijn, gewoon omdat het goed voelt!

Bij Dimitri’s ben je de gehele dag welkom en je vindt hier gerechten en dranken passend bij ieder moment van de dag. Van dinsdag t/m zondag kun je bij ons terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Dimitri’s is een plek waar je wil zijn, gewoon omdat het goed voelt!

RAY

Ray Drisdale, 22 jaar en sinds 8 jaar werkend in de keuken. Op zijn middelbare school College de Brink in Laren heeft hij de passie voor de horeca ontwikkeld. Daar is hij ook in aanraking gekomen met de consumptieve leerweg. Na het behalen van verschillende diploma’s en het koken van wedstrijden is hij doorgestroomd naar de sterklas. Daar heeft hij veel mogen leren van verschillende Nederlandse meesterkoks/chefs. De top van de Nederlandse gastronomie heeft hem ontzettend geïnspireerd waardoor hij uiteindelijk is afgestudeerd als Gezel chef-kok.

Als leerling heeft hij bij verschillende bedrijven in de keuken mogen kijken, onder andere: Pomodori #baarn, Eau de Vie #amsterdam, Double tree by Hilton centraal #amsterdam, Ciel Bleu, Okura #amsterdam. Bij deze bedrijven heeft hij zicht creatief kunnen ontwikkelen tot de kok die hij nu is. Om deze creativiteit in de keuken te behouden vindt hij het ook belangrijk om veel tijd door te brengen met de mensen om hem heen en regelmatig te sporten.

THOMAS

“Koken is geen werk, koken is een leven vol passie.”

Gastvrij van nature, straalt rust uit, altijd gedreven, Thomas Bijl is een man met doorzettingsvermogen en een visie.

Na het afronden van de sterklas opleiding, waar hij van verschillende meester koks alle kneepjes van het vak heeft mogen leren, is Thomas zichzelf verder gaan ontwikkelen als leidinggevende in de keuken.

Met bijna 10 jaar ervaring in de horeca weet hij wat nodig is om gasten een unieke belevenis te schenken. “Samen met het team, dag in dag uit knallen, zodat elke dag dezelfde prestaties worden geleverd”, dat geeft hem een kick!

Geniet van de Mediterraanse en Arabische keuken.

Het menu van Dimitri’s is modern en biedt voor een ieder wat wils. Onze gerechten zijn bereid met smaken uit de Mediterraanse en Arabische keuken.