DIMITRI’S AMSTERDAM

“Goede en eerlijke gerechten, geïnspireerd door smaken uit de Arabische en Mediterraanse keuken.”

Ooit was Dimitri een reiziger. Oud geworden met de wijsheden van de wereld. Na jaren van reizen over de wereld keert hij als een verrijkt mens terug naar Amsterdam Oost om zijn verhalen en smaken die hij over de hele wereld heeft verzameld mee te brengen naar zijn vertrouwde plek in Amsterdam. Binnen deze kleurrijke en centrale plek vind je een smeltkroes van mensen die vertrouwd zijn met onze gerechten en levensstijl. Dimitri’s is een plek waar je wil zijn, gewoon omdat het goed voelt!

Bij Dimitri’s ben je de gehele dag welkom en je vindt hier gerechten en dranken passend bij ieder moment van de dag. Van dinsdag t/m zondag kun je bij ons terecht voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Dimitri’s is een plek waar je wil zijn, gewoon omdat het goed voelt!

TOON HÖLSCHER

Toon Hölscher
Toon Hölscher, een echt horecaman, geboren en getogen in Amsterdam. Passie voor zijn vak heeft hij al jaren. Zijn eerste zaak Dimtiri’s opende hij in 1995 in de Amsterdamse Prinsenstraat. Een aantal jaar later begon hij aan een nieuwe uitdaging, Pomodori in Baarn. Hier had hij Ray (huidige chefkok) als stagiair en Thomas (huidige souschef) als leerling in de keuken.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Afkomstig uit Amsterdam Oost verlangt Hölscher naar een zaak dichter bij zijn roots. De Indische buurt, een kleurrijke en centrale plek waar je een smeltkroes van mensen vindt die vertrouwd zijn met onze gerechten en levensstijl.

Toon krijgt energie van het werken met de “nieuwe generatie”. Zijn medewerkers zullen leren van zijn kennis, ervaringen, zijn ondernemerschap en passie voor het vak door ze op te leiden en ze naar een hoger niveau weten te tillen. Dit geeft hem waardering voor zijn werk.

Na een aantal jaren kruisen de paden van Ray, Thomas en Toon opnieuw in 2018, waar ze voor de nieuwe uitdaging Dimitri’s staan. De chef en souschef hebben de afgelopen jaren met de beste chefs kunnen werken, wat een goede leerschool is geweest en waardoor ze zich tot een topniveau hebben ontwikkeld. Ze zijn enthousiast om aan een nieuwe uitdaging te beginnen, waarbij ze zelf het voortouw nemen. Ray en Thomas krijgen onder leiding van Toon de vrijheid om Dimitri’s naar hun eigen hand te zetten en waarbij ze hun passie in hun werk kwijt kunnen.

De 22-jarige Ray Drisdale die eerder werkte bij Okura’s Ciel Bleu en DoubleTree by Hilton in Amsterdam, neemt nu het voortouw als chef in de keuken. Thomas, 28 jaar die eerder werkte bij Librije’s Zusje is onze souschef. Onder leiding van Toon Hölscher willen ze samen van Dimitri’s een succes maken. De ervaring van Toon versus de skills van Ray zijn daarbij niet onbelangrijk. Zowel Ray als Toon hebben wat van de wereld gezien en die ervaringen, dat gevoel van ver weg, en die smaken moesten in de nieuwe zaak terugkomen. Dimitri werd de fictieve ‘reisleider’.

RAY

THOMAS

Geniet van de Mediterraanse en Arabische keuken.

Het menu van Dimitri’s is modern en biedt voor een ieder wat wils. Onze gerechten zijn bereid met smaken uit de Mediterraanse en Arabische keuken.